Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 3: Contact met uitvaartverzorger

Begrafenis zonder familie

Een begrafenis zonder familie, is dat een vrije keuze of een financiële noodzaak? Het blijft lastig om de gastenlijst voor een begrafenis op te stellen; wie nodigt u wel uit, wie niet. Nodigt u alle vrienden en kennissen uit of houdt u een begrafenis zonder familie? Nederland kent ook steeds meer alleenstaande ouderen. Een groot aantal van hen heeft ook geen kinderen of andere onderhoudsplichtigen. Voor de uitvaartonderneming wordt het daardoor moeilijker om een opdrachtgever van een begrafenis te vinden. Wanneer er geen nabestaanden of andere executeurs bekend zijn regelt de gemeente de begrafenis. Een begrafenis zonder familie, hoe ziet die eruit?

Voordeel stille begrafenis

Een voordeel van een begrafenis in besloten kring of zonder familie is dat u bespaart op de begrafeniskosten. Hoe meer mensen u uitnodigt, hoe hoger de totale kosten. Een aantal kosten blijven gelijk, ongeacht het aantal mensen dat u uitnodigt. Dit betreft de basiskosten voor een begrafenis, onder andere het delven van het graf en de kosten voor een grafmonument. Houdt u ook rekening met bijvoorbeeld de huur van de kerk en de koffietafel.

Een nadeel van een begrafenis waarbij u geen grote groep nabestaanden uitnodigt, is dat mensen zich beledigd kunnen voelen omdat zij niet uitgenodigd zijn. Het is daarom belangrijk om vooraf aan te geven welk type uitvaart u wilt of deze wensen achterlaat voor uw nabestaanden. Een middenweg is om via de rouwkaart alle familie, vrienden en kennissen uit te nodigen voor een herdenkingsdienst na de begrafenis. U geeft daarbij duidelijk aan dat de begrafenis vervolgens in besloten kring of zonder familie plaats zal vinden.

Geschikte locaties

Bij een klein gezelschap is een passende locatie wel een aandachtspunt. Een afscheid in een te grote zaal of op een te ruime locatie geeft geen goed gevoel of persoonlijke sfeer. Zoek daarom vooraf naar mooie locaties bij u in de buurt.

Decidee helpt u graag verder

Alle aangesloten uitvaartverzorgers vermelden bij Decidee welke tarieven zij berekenen voor een budgetbegrafenis of een begrafenis in besloten kring. U stelt zelf de uitvaart samen door persoonlijke keuzes te maken. Hebt u vragen over hoe een begrafenis het beste kunt regelen? Belt u dan de uitvaartexperts van Decidee op 085-1304822

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.