Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Lees meer

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 3: Contact met uitvaartverzorger

Begrafenis in besloten kring

Het blijft lastig om de gastenlijst voor een begrafenis op te stellen; nodigt u alle vrienden en kennissen uit of houdt u een begrafenis in besloten kring? Een begrafenis of crematie in besloten kring betekent dat u niemand of de meest intieme kring van familie en vrienden uitnodigt voor de uitvaart.

Begraven in besloten kring; de voor- en nadelen

Een voordeel van een begrafenis in besloten kring is dat u bespaart op de begrafeniskosten.

Hoe meer mensen u uitnodigt, hoe hoger de totale kosten. Een aantal kosten blijft gelijk, ongeacht het aantal mensen dat u uitnodigt. Dit betreft de basiskosten voor een begrafenis zoals het delven van het graf en de grafrechten, en vaak de huur van de kerk en de koffietafel bijvoorbeeld. Een begrafenis in besloten kring geeft ook een heel intieme, persoonlijke sfeer. Er is meer mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en fijne herinneringen op te halen.

Een nadeel van een begrafenis in besloten kring is dat mensen zich beledigd kunnen voelen omdat zij niet uitgenodigd zijn. Het is daarom belangrijk om vooraf aan te geven welk type uitvaart u wilt of deze wensen achterlaat voor uw nabestaanden. Een middenweg is om via de rouwkaart alle familie, vrienden en kennissen uit te nodigen voor een condoleance. U geeft daarbij duidelijk aan dat de begrafenis vervolgens in besloten kring plaats zal vinden. Apart nodigt u deze kleine groep uit om aanwezig te zijn bij de daadwerkelijke begrafenis.

Op een rijtje;

  • Een klein gezelschap is goedkoper
  • Met een klein aantal aanwezigen is de sfeer persoonlijker en intiemer
  • Mensen niet uitnodigen, kan hen een gevoel van buitensluiten geven
  • Een mooie middenweg is een condoleance voor iedereen en den begrafenis of crematie in besloten kring laten plaatsvinden

Geschikte locaties voor een begrafenis in besloten kring

Bij een begrafenis in besloten kring is een geschikte locatie, passend bij het aantal aanwezigen belangrijk voor de juiste sfeer. Een afscheid in een te grote zaal of op een te ruime locatie geeft geen goed gevoel. Zoek daarom vooraf naar mooie locaties bij u in de buurt.

Decidee helpt u graag verder

Alle aangesloten uitvaartverzorgers vermelden bij Decidee welke tarieven zij berekenen voor een budgetbegrafenis of een begrafenis in besloten kring. U stelt zelf de uitvaart samen door persoonlijke keuzes te maken. Op de website van Decidee krijgt u een actueel overzicht van de prijzen van ondernemers in een aantal grote steden. Er is er vast één bij u in de buurt. Hebt u vragen over hoe een begrafenis het beste kunt regelen? Belt u dan de uitvaartexperts van Decidee op 085-1304822.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.