Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 1: Oriënteren op overlijden

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart kunnen al snel oplopen tot in de duizenden euro’s. Toch wordt het totaalbedrag door veel mensen zwaar onderschat (NL Eyes, 2017). Maar wat kost een uitvaart nou echt? En waar gaat dit geld allemaal naar toe?

Tegenwoordig betaalt u voor een uitvaart in Nederland tussen de 4.000 en 10.000 euro. Een crematie is vaak een stuk goedkoper dan een begrafenis. De prijs van een begrafenis kan soms wel oplopen tot 11.000 euro. In 2019 kost een gemiddelde begrafenis in Nederland tussen de 7.000 en 11.000 euro. Dit is onder andere afhankelijk van uw wensen voor de uitvaart en de regio waar de overledene wordt begraven. De grootste kosten van een begrafenis zitten vooral in de dienst van een een begrafenisondernemer, de kist waarvan de prijs kan variëren van €500 tot €5.000, een grafsteen en de grafrechten. De grafrechten worden vaak vastgesteld voor 10 of 20 jaar en kosten volgens de consumentenbond (2018) tussen de 1.800 en 3.600 euro. >Een crematie daarentegen kost vaak aanzienlijk minder omdat er hier onder andere geen grafrechten betaald hoeft te worden. Deze uitvaart kost gemiddeld tussen de 4.000 en 7.000 euro.

Kosten vergelijken

Het is vaak lastig om de kosten van een uitvaart te vergelijken omdat uitvaartondernemers niet altijd open en transparant zijn over de kosten van uw wensen. Alle bij Decidee aangesloten uitvaartverzorgers hebben hun prijzen wel transparant en inzichtelijk gemaakt. Op de website van Decidee krijgt u een actueel overzicht van prijzen bij u in de buurt.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.