Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 1: Oriënteren op overlijden

Wat kost een begrafenis?

Na het overlijden is er een keuze tussen begraven of cremeren. Voor beide opties komt er een kostenplaatje kijken. Vele mensen sluiten een uitvaartverzekering af om de kosten te dekken. Maar welke kosten komen er allemaal kijken bij een begrafenis? Lees hier meer over de kosten bij een begrafenis.

Basiskosten bij een begrafenis

Bij iedere begrafenisdienst zijn er basiskosten aanwezig. Dit geldt zowel voor een crematiedienst als voor een begrafenisdienst. Bij de basiskosten van een begrafenis komen de volgende aspecten kijken:
-Dienst van de uitvaartverzorger
-De kist
-Verzorging van de overledene
Geschat liggen de basiskosten gemiddeld tussen de 2000 en 3000 euro. De kosten kunnen per gemeente en uitvaartverzorger kunnen uiteenlopen.

Vervoer en opbaarkosten bij een begrafenis

De kosten voor thuis opbaren zijn lager dan de kosten in een opbaarcentrum. Voor opbaren in een rouwcentrum wordt gemiddeld 600 euro gevraagd en voor thuis opbaren wordt gemiddeld 400 euro gevraagd. Per uitvaartverzorger kunnen deze kosten uiteenlopen. Het vervoeren naar het rouwcentrum kost gemiddeld rond de 230 euro. Van het rouwcentrum naar de begraafplaats wordt er 230 euro gemiddeld verrekend.

De kosten van een kist tijdens een begrafenis

De meeste mensen die begraven willen worden kiezen voor een luxer uitgevoerde kist. Voor het cremeren neigt de keuze vaak naar een simpele keuze omdat de kist mee de oven in gaat. Er is vaak keuze uit de volgende kisten
-Standaard kist (iedereen uitvaartverzorger heeft een eigen standaard kist)
-Eiken houtfineer
-Populier massief
-Eiken massief
De kosten van deze kisten liggen vaak tussen de 200 tot 1000 euro. Dit kan per uitvaartverzorger verschillen.

Grafkosten bij een begrafenis

Bij een begrafenis moet er een graf worden vrijgemaakt. De grafkosten per gemeente lopen uiteen. De kosten van een graf delven liggen gemiddeld tussen de 282. Tijdens het graf delven wordt een graf gegraven. Voor de grafrechten wordt gemiddeld 850 gevraagd en voor een grafsteen wordt 2000 gemiddeld gevraagd. Voor een particulier graf wordt ongeveer 2000 euro gevraagd maar andere gemeentes kunnen hier 7000 euro voor vragen.

Kosten van rouwadvertentie, aula en crematorium bij een begrafenis

Een rouwadvertentie in de landelijk krant kost gemiddeld 1000 euro. De kosten voor een rouwadvertentie in de regionale krijgen ligger lager. Deze kosten liggen rond de 400 euro. Voor 100 stuks rouwkaarten liggen de prijzen erg uit elkaar. De ene uitvaartondernemer vraagt 150 euro en de ander 550 euro. Voor een rouwbloemstuk is de vraagprijs 100 euro. De kosten voor het gebruik van aula en crematorium liggen tussen de 1000 en 1500 euro.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.