Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 1: Oriënteren op overlijden

Wanneer krijgt u de rekening van de uitvaart?

U ontvangt de rekening voor een uitvaart vaak binnen een aantal weken na de uitvaart. Wanneer een uitvaartondernemer de gehele uitvaart verzorgt, neemt deze alle zorgen uit handen. Ook de rekeningen van de uitvaart en het afhandelen van aanvullende kosten vallen onder die zorg. De leveranciers van diensten en producten worden betaald en vaak ontvangt u maar één overzichtelijke rekening van de uitvaartkosten die niet verzekerd zijn of niet direct betaald zijn.

Rekening uitvaart

Binnen een aantal weken na de uitvaart ontvangt u de rekening van de kosten die niet direct via een uitvaartverzekering aan leveranciers of dienstverlenende ondernemers zijn betaald. In overleg met de uitvaartondernemer of de uitvaartverzekeraar kunt u deze kosten binnen een gestelde termijn voldoen. Wanneer u vragen hebt over de in rekening gebrachte kosten, vraagt u dan om de originele facturen van bijvoorbeeld leveranciers en dienstverlenende bedrijven als het crematorium, de locatie, de bloemist, de krant of de autoverhuurder. Opdrachtgevers met een woonadres in het buitenland of een buitenlands paspoort moeten mogelijk de rekening voorafgaand aan de uitvaart betalen.

Wanneer betaalt gemeente de rekening uitvaart?

Wanneer de gemeente de rekening voor de uitvaart ontvangt doordat niemand de opdracht voor de uitvaart heeft gegeven, betaalt de gemeente de rekening van de uitvaart. De gemeente probeert deze rekening in alle gevallen te verhalen op de erfgenamen of onderhoudsplichtigen; ouders, kinderen, behuwde kinderen en zelfs schoonouder en stiefouders van de overledene.

Rekening uitvaart en kapitaalverzekering

Wanneer u een kapitaalverzekering hebt, wordt het door u verzekerde bedrag in zijn geheel uitbetaald aan de nabestaanden. Daarvan betalen de nabestaanden alle rekeningen van de uitvaart zelf. Wanneer? Dat is in overleg met de leveranciers en dienstverleners.

Wanneer betaalt u de rekening bij een naturaverzekering

De uitvaartverzekering betaalt niet of niet geheel het verzekerde bedrag uit. Voor de rekeningen die in natura worden betaald, ontvangt u nooit een rekening. Het deel dat wel wordt uitbetaald, kunt u besteden aan de rekeningen.

Advies of vragen

Hebt u vragen over wanneer u de rekening van de uitvaart kunt verwachten en wanneer u deze moet betalen? Wij helpen u graag door u alle informatie te geven. U kunt ons altijd bereiken op telefoonnummer 085-1304822.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.