Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 1: Oriënteren op overlijden

Waar kan ik mijn uitvaartwensen vastleggen?

Veel mensen genieten van het leven en willen niet stilstaan bij de dood en zeker niet over hun eigen uitvaart nadenken. Toch is het goed om hier bij stil te staan. Het is fijn voor uw partner, uw kinderen, uw broer of zus als zij weten wat u belangrijk vindt bij uw uitvaart of wat juist niet. Het neemt hen zorgen uit handen en maakt het afscheid nog persoonlijker. Goed dat u overweegt om uw uitvaartwensen ergens vast te leggen in bijvoorbeeld een (online) wensenboekje of bij de uitvaartverzorger van uw keuze.

Een uitvaart regelen in 6 werkdagen met wensenboekje?

Een uitvaart vormgeven in 6 werkdagen lukt altijd, maar als dat door een persoonlijke voorbereiding met meer rust en aandacht besproken kan worden, is dat prettiger. De meeste uitvaartondernemers hebben een wensenboekje om uw wensen in vast te leggen. Het zijn persoonlijke, mooi vormgegeven boekjes met allerlei vragen om u naar uw persoonlijke uitvaart te leiden. Vragen als begraven of cremeren, eigen auto of formele lijkauto, foto’s en kaarsen thuis of een uitvaartcentrum leiden u naar een bewuste keuze voor een unieke en waardige uitvaart. U kunt alle vragen bespreken met uw naasten, familie of vrienden. Als het maar besproken wordt. Vaak is er ook voldoende ruimte of eigen gedachten en wensen op te schrijven. Laat een aantal naasten weten waar u het wensenboekje opbergt.

Laatste lijst online

In veel gevallen kunt u online een wensenboekje invullen en opslaan. Goed om uw nabestaanden op de hoogte te stellen van dit online wensenboekje. En ook hoe zij bij dit document kunnen komen. Een fysieke kopie op een afgesproken plek, voorkomt dat niemand uw uitvaartwensen straks kent.

 

Uw uitvaartwensen vrijblijvend en kosteloos bespreken

U hebt uw uitvaartwensen besproken met uw naasten. Dat ontzorgt u en uw omgeving. Veel uitvaartondernemers willen uw persoonlijke wensen met u doornemen om te kijken of dit binnen uw budget past en of ze uitvoerbaar zijn. Juist wanneer u nog volop in het leven staat en er geen sprake is van ziekte of overlijden, praat het makkelijk. Maak daarom zo snel mogelijk een afspraak met de uitvaartverzorger van uw keuze.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.