Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 1: Oriënteren op overlijden

Uitvaartwensen vastleggen

Veel mensen willen het nadenken over de dood vermijden en voor sommige is het zelfs een taboe. Voor de nabestaande is het regelen van de uitvaart een stuk lastiger als zij niet weten wat voor wensen u heeft. Lees in dit artikel meer over het noteren van uw uitvaartwensen en hoe het nadenken over de wensen minder moeilijk kan zijn.

Niet willen nadenken over de uitvaartwensen

Het nadenken over de dood is veel vele mensen confronterend. Vaak wordt er bij dit onderwerp niet echt stil gestaan. Echter betekent dit niet dat het nadenken over de uitvaartwensen niet effectief is. Voor nabestaanden is deze informatie erg belangrijk. Tijdens het regelen van de uitvaart weten de nabestaande precies wat uw wensen zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de nabestaande meer rust ervaren en het kan eventuele discussies worden voorkomen.

Voordelen van de uitvaartwensen

De eerste stap is om zelf al een goed na te denken over uw uitvaart. Via deze manier heeft u controle over uw eigen uitvaart. U kan bijvoorbeeld nadenken over welke mensen u wilt uitnodigen tijdens het afscheid. Ook kunt u via deze manier een toon zeggen hoe u uiteindelijk herinnert wil morgen. Daarnaast is het fijn voor uw nabestaande om niet met vraagtekens achter te blijven. U krijgt ook een helder beeld over wat de uitvaart ongeveer zou gaan kosten.

Communiceren over uw uitvaartwensen

De volgende stap is het communiceren naar de familieleden over uw wensen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen via een gesprek. Als u dit te confronterend vindt, kunt u dit vastleggen op papier of in een document. Dit kunt aan de familie geven. Belangrijk is wel dat de familie bewust is waar de uitvaartwensen liggen en of u deze daadwerkelijk heeft opgesteld. als u het in een document heeft opgesteld, kunt u deze wensen altijd nog aanpassen.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.