Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 1: Oriënteren op overlijden

Uitvaartverzekering

Wanneer u komt te overlijden, wilt u uw nabestaanden liever niet met onverwacht hoge kosten achterlaten. Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat de kosten voor uw uitvaart geheel of gedeeltelijk worden betaald. Er zijn meerdere soorten uitvaartverzekeringen. Het is daarom goed om uw wensen in kaart te brengen en daarop uw uitvaartverzekering vast te stellen.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er bestaan een aantal typen uitvaartverzekeringen; de kapitaalverzekering, de naturaverzekering en een combinatie van beiden. Belangrijk is dat u kijkt naar uw persoonlijke wensen en de voorwaarden van elke unieke verzekering. De prijs alleen zegt niet altijd alles over de diensten, producten en de service van een verzekeraar. Laat u daarom goed voorlichten voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.

De kapitaalverzekering Met een kapitaalverzekering wordt het door u verzekerde bedrag in zijn geheel uitbetaald aan de nabestaanden. Uw nabestaanden hebben alle keuzevrijheid voor een uitvaartondernemer. De planning van de uitvaart kan in overleg met deze uitvaartbegeleider worden geregeld. De kosten voor een dergelijke uitvaartverzekering zijn hoger dan die voor een verzekering in natura. Waarom? Dat lichten we hieronder toe. De naturaverzekering Een naturaverzekering houdt in dat de verzekeraar niet of niet in zijn geheel het verzekerde bedrag uitkeert. Het verzekerde bedrag wordt uitbetaald in natura, in diensten en producten die bij de verzekeraar moeten worden afgenomen. De verzekeraar gaat hierbij zitten op de plek van de uitvaartondernemer. Doordat de verzekeraar deze producten, zoals een kist en rouwauto’s, en diensten massaal kan aanbieden, kun je tegen een lagere prijs diensten en producten afnemen. De meeste verzekeraars beboeten klanten die hun diensten en producten bij een onafhankelijke uitvaartondernemer afneemt. Hierdoor wordt een deel van de keuzevrijheid teniet gedaan. De combinatieverzekering Een combinatie-verzekering keert gedeeltelijk uit in diensten en gedeeltelijk uit in geld, wanneer u iets meer wensen dan standaard hebt. Uw nabestaanden hebben hierdoor een iets grote keuzevrijheid dan bij een naturaverzekering. De premie voor deze verzekering is iets hoger dan die voor een verzekering in natura.

Altijd vrije keuze

Bent u reeds verzekerd bij een bepaalde verzekeraar, maar wilt u uw uitvaart laten regelen door een andere uitvaartverzorger? Dat is geen enkel probleem en zelfs sterk aan te raden. Uw keuze voor een uitvaartverzorger is namelijk altijd vrij, ongeacht waar en of u verzekerd bent. Er is altijd een uitvaartverzorger die goed bij u past. Via onze site kunt u eenvoudig vergelijken op de aspecten die u belangrijk vindt en een uitvaartverzorger vinden die bij u past.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.