Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 1: Oriënteren op overlijden

Hoe kies ik de juiste uitvaartverzorger?

Een aankomend overlijden gaat samen met veel emoties van nabestaanden. U deelt veel persoonlijke verhalen en momenten samen met een uitvaartverzorger. Belangrijk dus om de juiste uitvaartondernemer aan uw zijde te hebben. Maar hoe kiest u nu de voor u beste uitvaartverzorger? Heeft u een uitvaartbudget en is dat voldoende voor uw uitvaartwensen of voor die van een dierbare van u?

Vergelijk en bespaar op uw uitvaartkosten

Sterven is één van de zekerheden van het leven. Wanneer u binnenkort komt te overlijden, is het verstandig om een aantal voorgesprekken met uitvaartondernemers te hebben. Dat is waarschijnlijk niet waar uw hoofd naar staat, het geeft uw nabestaanden wel veel rust als al uw uitvaartwensen besproken en vastgelegd zijn. Bent u verzekerd voor de uitvaartkosten? Goed geregeld. Wist u dat u ondanks dat u verzekerd bent bij een bepaalde uitvaartverzekeraar vrij bent om een eigen uitvaartondernemer te kiezen? Vraag daarom een aantal vrijblijvende offertes op op basis van uw persoonlijke wensen. Na een overlijden is er vaak veel minder tijd en aandacht voor een bewuste keuze voor een uitvaartondernemer. Met een goede voorbereiding komen de nabestaanden niet voor een financiële verrassing te staan.

Vooraf weten waar u aan toe bent?

De uitvaartwensen van de overledene staan centraal in het vormgeven van de uitvaartweek en het uiteindelijke afscheid. Wilt u begraven of gecremeerd worden? Wilt u een persoonlijk afscheid op de club waar u zo graag komt of juist thuis, in een voor uw nabestaanden vertrouwde omgeving? Wilt u dat uw uitvaartondernemer creatief met u meedenkt als het gaat om locatie, vervoer en de kaarten of zijn godsdienst, normen en waarden voor u heel belangrijk? Allemaal eigenschappen die u kunt toetsten tijdens een voorgesprek. Met een wensenboekje kunt u zelf richting en vorm geven aan de uitvaart.

6 vragen om de juiste uitvaartverzorger te vinden

Wat voor u belangrijk is bij de keuze voor een uitvaartverzorger is heel persoonlijk. Om u op weg te helpen kunt u uzelf deze vragen stellen om bij de juiste ondernemer te komen.

  • Wilt u dat de uitvaartbegeleider een man of een vrouw is?
  • Is een persoonlijke unieke begeleiding vanuit een kleine onderneming voor u belangrijk?
  • Is de locatie van de uitvaartondernemer voor u van belang?
  • Is ervaring van de uitvaartondernemer in groene uitvaarten, thema-uitvaarten, kinder- en babyuitvaarten of een LGBTI (‘roze’) uitvaart voor u onmisbaar?
  • Is religie en traditie tijdens uw uitvaart voor u de basis voor de keuze voor een uitvaartondernemer; bijvoorbeeld Protestants, Katholiek, Islamitisch, Joods of Hindoeïstisch?
  • Vindt u ervaringsjaren of de eigen faciliteiten die een uitvaartondernemer heeft belangrijk?

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.