Compleet en actueel overzicht
Gegarandeerd de beste prijs
Geverifieerde beoordelingen
Gratis advies van onze uitvaartexperts

Alles over de dood

Alle informatie op een rij voor op het juiste moment

Een komend overlijden

Vind stap voor stap informatie over wat je kunt doen bij een komend overlijden.

Een uitvaart regelen

Informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart

Lees meer

Rouw en rouwverwerking

Vind praktische hulp en krijg advies voor rouw en rouwverwerking

Lees meer

Inspiratieve blogs

Laat jezelf inspireren en ontdek jouw mogelijkheden

Lees meer

Informatie voor elke stap

Stap 1: Oriënteren op overlijden

Goedkoopste begrafenis of crematie

Een goedkope begrafenis of crematie kan met veel waardigheid, stijl en respect verzorgd worden. Het is vaak een kwestie van keuzes maken. Maak vooraf aan de uitvaartondernemer duidelijk wat het budget is en welke wensen u hebt. Samen kunt u de kosten binnen het budget houden en komt u niet voor verrassingen te staan.

Crematie goedkoper dan begrafenis

Het vergelijken van de kosten voor een crematie is soms lastig, doordat uitvaartverzorgers niet altijd transparant zij over de exacte kosten van uw wensen. Een crematie is over het algemeen goedkoper dan een begrafenis. Er bestaan verschillen tussen de tarieven van diverse crematoriums zijn. Het is verstandig om bij meerdere crematorium te informeren om zo voor de goedkoopste crematie te kiezen. Via Decidee kunt u al een crematie regelen vanaf € 1.250,00. Dit is zonder aanwezigheid van nabestaanden.

De goedkoopste begrafenis

Een belangrijke tip voor iedereen die een goedkope of budget begrafenis gaat regelen, is om eerst het beschikbare budget vast te stellen. Hoe meer wensen, hoe duurder de begrafenis. Bij een goedkope begrafenis betaalt u in alle gevallen voor het delven van het graf, de grafrechten, een grafversiering en het onderhoud van het graf. Deze kosten hebt u niet wanneer u kiest voor een goedkopere optie, namelijk cremeren.

Goedkoopste begrafenis of crematie

Tegenwoordig kunt u veel keuzes maken voor bijvoorbeeld verschillende goedkope kisten of lijkwaden, eigen rouwauto’s, zelfgemaakte bloemstukken, zelfontworpen kaarten en thuis-afscheidslocaties. Hiermee houdt u de kosten voor een begrafenis of crematie laag en binnen het budget.

Decidee geeft inzicht en advies

Alle bij Decidee aangesloten uitvaartverzorgers hebben hun prijzen transparant en inzichtelijk gemaakt. Bij Decidee krijgt u een actueel overzicht van de prijzen van uitvaartverzorgers bij u in de buurt. Zo kunt u makkelijk kiezen voor de goedkoopste begrafenis of crematie én hebt u vooraf zekerheid over de kosten.

Vind de uitvaartverzorger die bij u past

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren en u persoonlijk afgestemde uitingen te tonen. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.